Egyéb vénabetegségek

A vénaeredetű problémáknak számtalan megjelenési formája van

Egyéb vénabetegségek

A vénaeredetű problémáknak számtalan megjelenési formája van

Egyeztessen most időpontot érsebészet szakorvosi vizsgálatra! Hívjon bennünket, vagy foglaljon időpontot on-line!

A vénabetegségek idővel egyre súlyosabbá válnak

Fontos, hogy minél korábban felismerésre kerüljenek.

Abban az esetben, ha a problémát kezeletlenül hagyjuk, a vénabetegség az alábbi, súlyosabb állapotok kialakulását vonhatja maga után:

A visszerekkel élő emberek körülbelül 5–10 százalékánál van rá esély, hogy nyílt sebek és fekélyek jelenjenek meg.

Ezek a sebek, amelyeket vénás lábfekélyeknek nevezünk, rendkívül fájdalmasak lehetnek és egyáltalán nem gyógyulnak. A nyílt sebek és fekélyek megfelelő kezelési módszerét a különféle sebkezelési eljárások, a rádiófrekvenciás vagy lézeres visszérkezelés és/vagy a szkleroterápia kombinációja jelentheti.

Viszkető, vöröses kiütések jelentkezhetnek a lábszáron vagy a teljes lábon, ami vénás eredetű ekcéma jelenlétére utalhat. Ezt a jelenséget a nem megfelelő keringés vagy a lábban pangó vér okozza.

A bőr színe ebben az esetben a szokásosnál sokkal sötétebbre vált. Ez az előrehaladott vénabetegség jele lehet. Ha a probléma diagnosztizálásra került, Érklinikánkon elkészítjük az Ön számára megfelelő kezelési tervet.

A bokán pókhálóvénák és seprűvénák jelenhetnek meg, amelyek apró, egymással összefonódó, egymástól szabad szemmel gyakran el sem különíthető vénák, amelyek vöröses vagy rózsaszínes árnyalatot adnak a bokának. A lábfejen körbefutó vénás tágulatok az előrehaladott vénabetegség jelei is lehetnek. Ha a probléma diagnosztizálásra került, Érklinikánkon elkészítjük az Ön számára megfelelő kezelési tervet.

Lipodermatoszklerózis esetén a láb bőre fájdalmassá és feszítővé válik, felszínén pedig hegek és elszíneződések látszanak. Ez egy lassan, több év alatt kialakuló folyamat eredménye, ami a láb kezeletlenül hagyott visszerei miatt alakul ki. Ha a probléma diagnosztizálásra került, Érklinikánkon elkészítjük az Ön számára megfelelő kezelési tervet.

Egy veleszületett érrendszeri tünetegyüttesről van szó, amelyet a láb visszeressége és a túlzott csont- és lágyszövet-növekedés jellemez. A visszerek és a láb egyaránt megduzzad, a bőr külső megjelenése megváltozik, és gyakran a bőrfelszín nagyobb felületeire kiterjedő vöröses vagy lilás színezete lesz. Ha a probléma diagnosztizálásra került, Érklinikánkon elkészítjük az Ön számára megfelelő kezelési tervet.

Abban az esetben, ha a láb felső részeinek közelében elhelyezkedő vénák billentyűi nem működnek megfelelően, a vér a bokák tájékán kezd el pangani, ami a bokák duzzanatához vezet. Ez nem feltétlenül fájdalmas, de mindenképp komolyabb problémát jelez. Ha a probléma diagnosztizálásra került, Érklinikánkon elkészítjük az Ön számára megfelelő kezelési tervet.

Ezt a tünetegyüttest a láb folyamatos mozgatására érzett kényszer jellemzi. Az állapot meglehetősen kényelmetlen lehet, különösen ülő vagy fekvő helyzetben, ami nehézzé teheti az alvást vagy az utazást. A nyugtalan láb szindróma egyik oka a vénabetegség: a károsodott vénabillentyűk lábfájdalmat és lábfáradtságot okoznak. Ha a probléma diagnosztizálásra került, Érklinikánkon elkészítjük az Ön számára megfelelő kezelési tervet.