Vénabetegségek2021-05-18T05:42:33+00:00

Vénabetegségek

MÉLYEBB ISMERET, KEVESEBB SZORONGÁS

Vénabetegségek

MÉLYEBB ISMERET, KEVESEBB SZORONGÁS

A vénás betegség gyakori

Minden hatodik ember élete során kialakul a vénabetegségek valamelyik  formája, nőknél és férfiaknál egyaránt.

Genetikai hátterű

A vénás megbetegedések jelentős része a családi kórelőzményeknek köszönhető – Ön is nagy eséllyel szüleitől örökölte.

Az időben végzett kezelés jobb eredménnyel jár

A vénás betegségek progresszívek, ezért minél előbb kezelik, annál kisebb az esélye a súlyosabb tünetek kialakulásának.

Egyeztessen most időpontot érsebészet szakorvosi vizsgálatra! Hívjon bennünket, vagy foglaljon időpontot on-line!

Kezelje az okot, ne a tüneteket!

A vénás betegségek eredetének ismerete az első lépés a gyógyulás felé vezető úton

A vénás betegségek zöme genetikai eredetű – ha az Ön szüleinek vagy nagyszüleinek vannak vagy voltak visszerei vagy pókhálóvénái, akkor valószínűleg Önnél is genetikai okokra vezethető vissza ezek megjelenése.

A visszeresség és a pókhálóvénák okai

A visszeresség és a pókhálóvénák kialakulásának közvetlen oka a billentyűk nem megfelelő működése a vénákban, melynek következtében romlik a véráramlás, ami megfeszült és kidudorodó vénákhoz vezet. A terhesség, a túlsúly és az öregedés tovább súlyosbíthatják a vénabetegségeket. Más tényezők – például a sok egyhelyben állás vagy az ülőmunka – szintén súlyosbíthatják a visszér tüneteit az idő múlásával, ami vénás betegség orvosi kezelését teszi szükségessé.

Amint a videón látható, az egészséges billentyűk (jobb alsó véna) csak egy irányban engedik a vért áramolni. Ha a vénabillentyűk nem működnek megfelelően (bal felső véna), a vér visszafelé is áramlik és pang, olyan károsodást okozva, ami visszeresség kialakulásához vezet.

A VÉNABETEGSÉG JELEI

A vénabetegségek hatásai a mindennapokra.

A visszér és a pókhálóvénák a két leggyakoribb vénás megbetegedés, melyek a legtöbb embert érintik. Szemmel látható elváltozásokkal és tünetekkel járnak, amelyek kényelmetlenséget, esetenként fájdalmat és fáradtságérzést okozhatnak. A vénás megbetegedések idővel megakadályoznak bennünket abban, hogy egészséges, aktív életet éljünk.

A vénabetegség progresszív, egyre romló állapot

Minél előbb kap megfelelő kezelést, annál gyorsabb és teljesebb lesz a gyógyulás.

A látszólag kozmetikai jellegű vénás tüneteket általában olyan progresszív alapbetegség okozza, amely kezeletlenül súlyosabb vénabetegségekhez vezethet. Minél gyorsabban kap megfelelő kezelést, annál kisebb az esélye a súlyosabb tünetek kialakulásának és a szélesebb körű kezelés szükségességének. Most, hogy megismerte a vénabetegség kiváltó okát, a következő lépés a megfelelő kezelés megtalálása.

Vénabetegségek

Visszér

A visszerek megnagyobbodott, domborodó vénák, legtöbbször a lábakban vannak jelen. A visszerek azonban nem csak a bőrfelszín alatt jelenhetnek meg: gyakran ennél jóval mélyebben vannak, olyan helyeken, ahol szabad szemmel talán nem is látszanak. Ilyenkor nem vehető észre az sem, ha az erek állapota fokozatosan romlani kezd.

Go to Top